VTKBiH: Osnovana Grupacija uvoznika motornih i priključnih vozila

Bez autora
Dec 02 2010

Pri Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine osnovana je Grupacija uvoznika motornih i priključnih vozila. Za predsjednika Grupacije, kako saznaje Fena u Komori, izabran je Emgijad Bešlija (ASA Auto-Sarajevo), a potpredsjednici su Žarko Vrljić (Tomić-Mostar) i Željko Ćejić (Lada auto-Banja Luka). Također usvojeni su Pravilnik o organizaciji i radu Grupacije i Poslovnik o radu Skupštine i Odbora Grupacije te izabrani članovi Odbora. Dogovoreno je da članovi Grupacije, za početak, svoje zahtjeve i prijedloge o aktuelnoj problematici, kao što je homologacija vozila ili smanjen broj direktiva, sublimiraju i pošalju nadležnom ministarstvu na daljnje postupanje.

VTKBiH: Osnovana Grupacija uvoznika motornih i priključnih vozilaPri Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine osnovana je Grupacija uvoznika motornih i priključnih vozila. Za predsjednika Grupacije izabran je Emgijad Bešlija (ASA Auto-Sarajevo), a potpredsjednici su Žarko Vrljić (Tomić-Mostar) i Željko Ćejić (Lada auto-Banja Luka).

Također usvojeni su Pravilnik o organizaciji i radu Grupacije i Poslovnik o radu Skupštine i Odbora Grupacije te izabrani članovi Odbora.

Dogovoreno je da članovi Grupacije, za početak, svoje zahtjeve i prijedloge o aktuelnoj problematici, kao što je homologacija vozila ili smanjen broj direktiva, sublimiraju i pošalju nadležnom ministarstvu na daljnje postupanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik